Om orkesteret


This page is also available in English

Oslo kammerorkester ble stiftet i 1957. Orkesteret består av dyktige amatørmusikere og tidligere profesjonelle med en spesiell forkjærlighet for kammermusikk. Vi framfører hvert år 5–7 ulike programmer som spenner over mange tidsepoker og sjangere, men med hovedforankring i klassisk musikk.

Ulikt mange andre orkestre har vi ingen fast kunstnerisk leder, men engasjerer ledere/dirigenter og solister til hvert program. Dermed kan vi invitere de beste på ulike musikalske felter, som vi ønsker. Vi har et særlig fokus på unge dirigenter og musikere, som gjennom oss kan få trening i å lede, instruere et orkester og framstå for et publikum. Dette har ført til mange spennende møter med utøvere i startfasen av det som ofte har vist seg å bli strålende karrierer. Flere kommer også tilbake til oss over tid.

Vi ønsker å være en arena for unge dirigenter og musikere, der disse kan få trening i å lede, instruere et orkester og fremstå for et publikum.

Orkesteret har aktive samarbeid med Norges musikkhøgskole om prosjekter for dirigentstudenter og med Akademisk Korforening om julekonserter i Sagene kirke.

Øvelser foregår vanligvis onsdagskvelder (august–mai) i OsloMets lokaler i Pilestredet, med 5–8 prøver før hver konsert. Orkesteret har en fast kjerne av medlemmer, men også utskifting over tid. Medlemmene har ingen faste posisjoner, men bytter jevnlig plass innad i instrumentgruppene, noen også mellom bratsj og fiolin. Alle nye medlemmer har prøvetid.

Repertoar og ledere

Ordskyene under gir et inntrykk av repertoar og ledere i nyere tid (siden 2006). Hovedvekten av repertoaret er på de store, klassiske komponistene, men det totale sjangerspennet er stort og inkluderer også mange mindre kjente og/eller nyere komponister. For en fullstendig oversikt over ledere og program, se konsertkalenderen.

Se også