Neste konserter


Foto: Jørn Grønlund

Konsert

med Birgitte Stærnes

Lørdag 26. februar 2022

Velkommen til konsert med Birgitte Stærnes!

Ledere og solister:
Solist og musikalsk leder er Birgitte Stærnes.

Program:

Edward Elgar: Serenade
Gabriel Fauré: Pavane
Johann S. Bach: Fiolinkonsert i E-dur
Samuel Barber: Adagio
Johann S. Bach: Brandenburgerkonsert 3 (siste sats)
Béla Bartók: Rumenske danser

Billetter:
Billetter er ennå ikke i salg.

Konserten er støttet av Oslo kommune.

Tidligere konserter


Morgendagens dirigenter

med Mario García Ramos

Lørdag 6. november 2021 kl 15.00
Majorstuen kirke

Et fantastisk program med en svært talentfull dirigent og klaversolist! Konserten arrangeres i samarbeid med Norges musikkhøgskole.

Ledere og solister:
Mario García Ramos er både dirigent og klaversolist for dette programmet. Ramos er født i 1997 i Toledo i Spania, og er utdannet som pianist både her, Tyskland og Norge. Som pianist har han spilt på en rekke konserthus i Europa, og har blant annet produsert et album med den berømte spanske bratsjisten Ivan Martín Mateu. I Oslo har han valgt studier i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole, hvor han studerer på tredje året.

Program:
Leó Weiner: Divertimento No. 1 for strykeorkester
Wolfgang A. Mozart: Klaverkonsert nr. 12 i A-dur, K.414
Joaquín Turina: La oración del torero

Konserten ble støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Foto: Koka Nikoladze (redigert)

Oslo kulturnatt

med Bjarne Magnus Jensen

Fredag 17. september 2021 kl 18.30 og 19.30
Slottskirken, Akershus festning

Vi deltar på Oslo kulturnatt sammen med fiolinvirtuos Bjarne Magnus Jensen! På programmet står Mendelssohns forrykende fiolinkonsert i d-moll og Wiréns fantastiske strykerserenade.

Ledere og solister:
Musikalsk ledelse og solist (fiolin): Bjarne Magnus Jensen. Jensen har en solid bakgrunn som fiolinsolist, kammermusiker og orkesterleder. Han er en erfaren og allsidig musiker, med hjerte for mange forskjellige stilarter inkludert jazz og tango, og har turnert over hele verden. Siden 2011 har han også undervist ved Norges musikkhøgskole.

Program:
Felix Mendelssohn: Fiolinkonsert i d-moll
Dag Wirén: Serenad för stråkorkester op. 11

Konserten arrangeres i samarbeid med Akershus festning for Kunst og Kultur, Akershus slottskirke og Oslo kommune.
Se også Facebook.

Foto: Johannes Selvaag

Oslo World: Summers/Silvola

& Oslo kammerorkester

Torsdag 29. oktober 2020 kl 20.30
Riksscenen

Skotsk folkemusikk på sitt beste! Med kritikerroste Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola. Konserten er del av festivalen Oslo World (se også Riksscenen) og vil også strømmes på internett.

Ledere og solister:
Sarah-Jane Summers (fele/hardingfele) og Juhani Silvola (el- og akustisk gitar).

Da Sarah-Jane Summers hørte Oslo kammerorkester for første gang visste hun umiddelbart at akkurat dette ensemblet var den ideelle samarbeidspartneren for noe hun hadde ønsket å gjøre lenge – å utvide arrangementer fra repertoaret hun har laget sammen med gitarist Juhani Silvola.

Sarah-Jane Summers er en av Skottlands fremste felespillere og en tradisjonsbærer av felestilen fra The Highlands, med en master i norsk folkemusikk og improvisasjon fra NMH. I tillegg til en svært kritikerrost solokarriere har hun spilt med blant annet Susanna Wallumrød, Highasakite, RANT, Bozzini Quartet og Grit Orchestra. Hennes samarbeid med gitarist og komponist Juhani Silvola har fått god mottakelse internasjonalt og blant annet blitt belønnet med Top of the World-utmerkelsen fra Songlines hele to ganger. Sammen spiller duoen sjangeroverskridende akustisk folkemusikk med høy energi, stor virtuositet og telepatisk samspill, og de er begge kjent for å utvide folkemusikkens spillerom på hver sin måte. Laser-presise rytmer kombineres med fryktløs eksperimentering med klang og tekstur, samtidig som skotsk og nordisk folkemusikk og improvisasjon går sammen i en høyere enhet.

Program:
Originale komposisjoner og arrangementer av tradisjonelle låter av Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola.

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Foto: Nikolaj Lund

Høstkonsert

med Catharina Chen

Fredag 11. september 2020 kl 19.30
Majorstuen kirke

Fiolin-virtuos Catharina Chen og Oslo kammerorkester inviterer til en kveld med favorittverker!

Ledere og solister:
Catharina Chen blir regnet for å være en av Norges fremste musikere, og har siden hun var åtte år gammel hatt solistoppdrag med noen av de største symfoniorkestrene rundt om i hele verden. Chen har vært ansatt som 1. konsertmester i Operaorkestret siden 2012.

Program:
Chen har valgt ut noen av sine absolutte favoritter blant verker og komponister for kvelden:

Kaija Saariaho: Nocturne for Solo Violin (utdrag)
Johann S. Bach: Air
Nino Rota: Concerto per archi
Pjotr I. Tsjajkovskij: Souvenir d’un lieu cher (arr: Nils Thore Røsth)

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Maleri av Bodil Skumsrud (2007).

Brandenburg-konserter 3, 5 og 6

med Lars Henrik Johansen og Hans Olav Gorset

Onsdag 19. februar 2020 kl 19.30
Majorstuen kirke

Bachs Brandenburg-konserter 3, 5 og 6, med tidligmusikk-spesialistene Lars Henrik Johansen og Hans Olav Gorset!

Ledere og solister:
Musikalsk leder og cembalist Lars Henrik Johansen er en svært ettertraktet frilans-musiker, og har arbeidet med de fleste store norske orkestre og en rekke kjente artister innen både klassisk, jazz, folkemusikk og pop. Hans største lidenskap må likevel sies å være tidligmusikk, blant annet som leder for Ensemble 1704 og l’État Libre de Neige.

Fløytist Hans Olav Gorset er en veteran innen tidligmusikkbevegelsen i Norge, både som utøver, lærer, professor ved Norges Musikkhøgskole og som programskaper i NRK P2. Ved siden av utstrakt virksomhet som solist og ensemblemusiker bygger han sine egne instrumenter.

Program:
Johann S. Bach: Brandenburg-konserter 3, 5 og 6

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Julekonsert

med Akademisk Korforening

Onsdag 4. desember 2019 kl 18.00 og 20.00
Sagene kirke

Velkommen til julekonsert i Sagene kirke 4. desember! Det er blitt en fast tradisjon når Akademisk Korforening og Oslo kammerorkester inviterer til musikalsk julestemning i en fullsatt Sagene kirke.

Ledere og solister:
Dirigent: Gjermund Bjørklund
Konsertmester: Birgitte Stærnes

Program:
Det blir mye flott kor- og orkestermusikk og selvfølgelig kjente og kjære julesanger. Utdrag fra Händels Messias er faste innslag i julekonsertene våre.

Se også Facebook.

Clásico latino

med Gustavo Tavares og Sverre Indris Joner

Lørdag 9. november 2019 kl 19.00
Sentralen: Kafé SyNk (Forstanderskapssalen)

To av Norges fremste eksperter på latinamerikansk musikk, 20 strykere og et program som får blodet til å bruse!

Ledere og solister:
Gustavo Tavares og Sverre Indris Joner er blant Norges fremste ambassadører for latinamerikansk musikk, og stiller på denne konserten både som som utøvere på henholdsvis piano og cello, og som komponister.

Tavares spiller ofte og gjerne både med klassiske orkestre, jazzensembler og popartister. Han har opptrådt over hele sitt hjemland Brasil og i noen av de mest berømte konsertsaler og festivaler rundt i verden, både som solist og dirigent. I Norge er han en av solocellistene ved Den Norske Opera.

Joner har grunnlagt og ledet en rekke orkestre og band, de fleste av dem assosiert med latinamerikansk musikk. I tillegg har han vært solist for en rekke symfoniorkestre, kammerorkestre og storband. En stor del av materialet han spiller er komponert eller arrangert av ham selv.

Program:
Et herlig knippe latinamerikansk musikk, i tillegg til stykker komponert/arrangert av Sverre Indris Joner og Gustavo Tavares – inkludert en urfremføring!

Konserten er støttet av Oslo kommune og arrangeres i samarbeid med Kafé SyNk.
Se også Facebook.

Oslo kulturnatt

med Bjarne Magnus Jensen

Fredag 13. september 2019 kl 20.00 og 21.00
Slottskirken, Akershus festning

Vi deltar på Oslo kulturnatt sammen med fiolinvirtuos Bjarne Magnus Jensen! På programmet står en fantastisk fiolinkonsert av Haydn og Shostakovich’ udødelige kammersymfoni.

Ledere og solister:
Musikalsk ledelse og solist (fiolin): Bjarne Magnus Jensen. Jensen har en solid bakgrunn som fiolinsolist, kammermusiker og orkesterleder. Han er en erfaren og allsidig musiker, med hjerte for mange forskjellige stilarter inkludert jazz og tango, og har turnert over hele verden. Siden 2011 har han også undervist ved Norges musikkhøgskole.

Program:
Joseph Haydn: Fiolinkonsert i G-dur
Dmitri Shostakovich: Kammersymfoni opus 110a

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Soirée musicale

med Geir Tore Larsen

Onsdag 5. juni 2019 kl 19.00
Nasjonalbiblioteket

Soirée musicale, en forsommerkveld med musikalske perler fra Norge, Sverige og Frankrike. Programmet inkluderer blant annet markering av Johan Kvandals 100-års jubileum med hans ungdommelige Divertimento op. 3 for strykere og Dag Wiréns «Serenad för stråkorkester», som førte til et internasjonalt gjennombrudd for komponisten da det kom i 1937.

Ledere og solister:
Geir Tore Larsen er kjent og kjær for alle som har fulgt Oslo kammerorkester over tid, og er en allsidig musiker som cellist, dirigent og pedagog. Han ble ansatt i Oslo-Filharmonien i 1972, og var en lang periode solocellist ved Den Norske Opera. Sin pedagogiske gjerning startet han i 1974, først ved Østlandets Musikkonservatorium, og deretter ved Norges musikkhøgskole. Ved siden av stor aktivitet som kammermusiker har han vært solist ved alle landets symfoniorkestre. En statlig stipendiatordning førte han dessuten til flere profesjonelle symfoniorkestre som dirigent, og til Forsvaret som musikkaptein. Svært mange amatørorkestre har glede av hans kyndige og inspirerende veiledning.

Konsertmester: Bodil Skumsrud.

Program:
Jean-Philippe Rameau: 6 Concerts Transcrits en Sextuor, No. 1
George Bizet: Duo, fra Jeux d’enfants op. 22
Edvard Grieg: To Melodier op.53: Norsk og Det første Møte
Johan Kvandal: Divertimento op. 3 for strykere
Dag Wirén: Serenad för stråkorkester op. 11

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Foto: Valentin Behringer

Morgendagens dirigenter

med Jascha von der Goltz

Onsdag 24. april 2019 kl 19.00
Norges musikkhøgskole (Lindemansalen)

Fantastisk musikk av Janáček, Bruch og Mahler, med en svært talentfull dirigent. Gratis inngang!

Ledere og solister:
Dirigent: Jascha von der Goltz kommer fra Tyskland, der han vokste opp i en familie full av profesjonelle musikere. Han behersker både piano, cello og perkusjon på høyt nivå, og har vunnet flere priser som utøvende musiker, blant annet flere førstepriser i «Jugend Musiziert» og «Årets unge artist» av Zelt-Musik-Festival.

Konsertmester: Bodil Skumsrud
Harpe: Abigail Millar Todd

Program:
Leoš Janáček: Idyll suite for strykeorkester
Max Bruch: Serenade basert på svenske folkemelodiar
Gustav Mahler: Adagietto fra symfoni nr. 5

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.
Foto: Valentin Behringer.

Foto: Matthis Kleeb

Barokk og minimalisme

med Sara Övinge og Natallia Papova

Lørdag 23. februar 2019 kl 14.00
Nasjonalbiblioteket

Barokk frodighet og asketisk minimalisme med den fantastiske fiolinisten Sara Övinge! Vi fremfører musikk av Vivaldi, Corelli, Bach, Warlock og den folkekjære moderne komponisten Einaudi, hvor vi også er så heldige å ha fått med oss Natallia Papova på klaver.

Ledere og solister:
Musikalsk ledelse og solist (fiolin): Sara Övinge. Övinge begynte å spille fiolin som 4-åring og er den yngste som noensinne har tatt sin diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole. Hun har vunnet utallige priser og utmerkelser, og er en av Skandinavias mest talentfulle unge musikere. Övinge har en energi og tilstedeværelse som få andre musikere, og vi kan love en opplevelse utenom det vanlige!

Solist (klaver): Natallia Papova har turnért og spilt konserter både som solist- og kammermusiker i en rekke land, og har vunnet en rekke priser. Siden 2007 har hun også vært ansatt som akkompagnatør ved Barratt Due musikkinstitutt.

Program:
Peter Warlock: Pavane (fra Capriol Suite)
Arcangelo Corelli: Fra Concerto grosso op. 6 no. 8
Johann S. Bach: Sarabande i d-moll
Antonio Vivaldi: Fiolinkonsert i D-dur RV234 («L’Inquietudine»)
Ludovico Einaudi: Divenire og I Giorni

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Julekonsert

med Akademisk Korforening

Ledere og solister:
Dirigent: Gjermund Bjørklund
Solist (sopran): Vera Talerko
Solist (bratsj):  Monika Di Blasi
Konsertmester: Ilknur Özcan Andersen

Program:
Johann S. Bach: Cantata BWV 137 – Lobe den Herren, den mächtigen König der Ehren
Wolfgang A. Mozart: Laudate dominum
Georg P. Telemann: Utdrag fra Konsert i G-dur for bratsj og strykeorkester
Leroy Andersson: Suite of Carols for String Orchestra
Felix Mendelssohn: O for the wings of a dove (fra Hear my prayer)
Georg F. Händel: Hallelujah (fra Messiah)

… i tillegg til en rekke kjente og kjære julesanger.

Se også Facebook.

Onsdag 12. desember 2018 kl 18.00 og 20.00
Sagene kirke

Velkommen til julekonsert i Sagene kirke 12. desember! Det er blitt en fast tradisjon når Akademisk Korforening og Oslo kammerorkester inviterer til musikalsk julestemning i en fullsatt Sagene kirke.

Rossini: Stabat Mater

med Oslo Oratoriekor

Lørdag 10. november 2018 kl 19.30 og Tirsdag 13. november 2018 kl 19.00
Trefoldighetskirken

13. november er det 150 år siden Gioachino Rossini døde. Dette markerer Oslo Oratoriekor og Oslo kammerorkester med fremføring av hans storslagne verk Stabat Mater. Det blir to konserter, hvorav tirsdagen er hans dødsdag.

Ledere og solister:
Dirigent: Erik Aldner

Solist (sopran): Susanne Hvinden Hals
Solist (mezzo-sopran): Amelie Aldner
Solist (tenor): Nils Georg H. Nilsen
Solist (bass): Trond Gudevold
Konsertmester: Arne-Jørgen Auberg

Program:
Gioachino Rossini: Stabat Mater

Stabat Mater er en katolsk hymne fra 1200-tallet som ofte er tonesatt, som skildrer Marias opplevelse og smerte ved å se sin sønn, Jesus, bli korsfestet. Rossini er regnet som en av de mest berømte operakomponistene, og skrev nærmere 40 operaer over en periode på 20 år. Han tok med seg den emosjonelle intensiteten fra operaene inn i sitt Stabat Mater. Her ble hans genuine evner som operakomponist forent med den sakrale tradisjonen, og han kombinerer den katolske høyaktelsen med teatralsk drama – med et særdeles spennende og flott resultat.

Etter premieren i 1842 ble verket fremført intet mindre enn 29 ganger det først året; en solid suksess!

Se også Facebook.

Nocturne

med Elisabeth Turmo

Lørdag 13. oktober 2018 kl 14.00
Nasjonalgalleriet

I høst er vi så heldige å ha fått med oss Elisabeth Turmo som solist og leder på et nydelig program tilegnet natten og mørket. Konserten settes opp i samarbeid med Nasjonalmuseet, og etterfølges av omvisning i museets utstillinger ved kunsthistoriker Frithjof Bringager.

Ledere og solister:
Musikalsk ledelse og solist (fiolin og hardingfele): Elisabeth Turmo. Dette er andre gang Turmo spiller med Oslo kammerorkester, sist gang i 2014. I mellomtiden har hun fullført en Master in Performance fra Royal College of Music i London og startet på en strålende karriere som fiolinist, blant annet som kunstnerisk leder for Timani kammerorkester.

Program:
Johan Halvorsen: Fanitullen fra Fossegrimen (med hardingfele)
Astor Piazzolla: Oblivion
Antonin Dvořák: fra Serenade i E-dur for orkester
Arvo Pärt: Fratres
Evert Taube: Nocturne (arr: Kjell Thoreby)

Omvisning i museets utstillinger kl. 15.00

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Turné til Montenegro

med Bjarne Magnus Jensen og Maria Alejandra Konde

Ledere og solister:
Leder og solist (fiolin): Bjarne Magnus Jensen
Solist (cello): Maria Alejandra Konde

Program:
Edvard Grieg: Holbergsuiten
Joseph Haydn: Konsert for cello og orkester i C-dur (1. sats)
Felix Mendelssohn: Konsert for fiolin i d-moll (1. sats)
Edvard Grieg: Våren
Astor Piazzolla: Vinter i Buenos Aires (Invierno porteno)
Carlos Bonnet: La Partida

Fredag 18. mai 2018 kl 20.00
KIC Budo Tomović, Podgorica
Lørdag 19. mai 2018 kl 20.00
Bazilika-Katedrala Svetog Tripuna, Kotor

Oslo kammerorkester turnerer til Montenegro! Leder og solist er Bjarne Magnus Jensen og vi har også fått med oss solist Maria Alejandra Konde på cello.

Mozarts Grosse Messe

med Akademisk Korforening

Ledere og solister:
Dirigent: Gjermund Bjørklund

Sopran: Vera Talerko
Sopran: Asta Kriksciunaite
Tenor: Krzysztof Aureliusz Luczynski
Baryton: Zygimantas Galinis
Konsertmester: Ilknur Özcan Andersen

Program:
Wolfgang A. Mozart: Grosse Messe i c-moll

Se også Facebook.

Søndag 22. april 2018 kl 18.00
Frogner kirke

Oslo kammerorkester og Akademisk Korforening inviterer til et felles prosjekt hvor vi fremfører Mozarts Grosse Messe i c-moll. Med oss har vi et spennende solistlag og dirigent Gjermund Bjørklund.

Selv om Mozarts Messe i c-moll fra 1782-83 ikke ble ferdigstilt kalles den likevel «den store», og betraktes som en av historiens fremste sakrale komposisjoner for to sopransolister, tenor, bass, kor og orkester.

Foto: Matthis Kleeb

Årstidene

med Sara Övinge

Ledere og solister:
Musikalsk ledelse og solist (fiolin): Sara Övinge. Övinge begynte å spille fiolin som 4-åring og er den yngste som noensinne har tatt sin diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole. Hun har vunnet utallige priser og utmerkelser, og er en av Skandinavias mest talentfulle unge musikere. Övinge har en energi og tilstedeværelse som få andre musikere, og vi kan love en opplevelse utenom det vanlige!

Program:
Johann Paul von Westhoff: Sonate for violin og continuo (arr: Christian Badzura)
Astor Piazzolla: Vinter i Buenos Aires (Invierno porteno, arr: Leonid Desyatnikov)
Edvard Grieg: Våren
Antonio Vivaldi: Sommeren, fra De fire årstider
Joseph Kosma: Autumn leaves (arr: Sara Övinge)

Omvisning i museets utstillinger kl.15.00

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Lørdag 17. februar 2018 kl 14.00
Nasjonalgalleriet

Oslo kammerorkester inviterer til en forrykende reise gjennom de fire årstider, under ledelse av den fantastiske fiolinisten Sara Övinge. Konserten settes opp i samarbeid med Nasjonalmuseet, og etterfølges av omvisning i museets utstillinger med kunsthistoriker Frithjof Bringager og tema Våren og de skiftende årstider.