Neste konserter


Oslo kulturnatt

med Henninge Landaas

Fredag 13. september 2024 kl 18.30 og 19.30
Freiasalen (i Freiafabrikken) Vis kart

13. september er det igjen duket for Oslo kulturnatt, og denne gangen spiller vi med ingen ringere enn Henninge Landaas i selveste Freiasalen.

Ledere og solister

Solist og leder er bratsjisten Henninge Landaas. Landaas har blant annet vært solobratsjist i Oslo-filharmonien og del av Vertavokvartetten i en årrekke, med en rekke turneer og kritikerroste album-innspillinger. Landaas er også en av grunnleggerne av Ssens Trio, som i 2024 feirer sitt 10-års jubileum. Med dem turnerer hun nå jevnlig og gjør album-innspillinger for LAWO Classics, til svært gode omtaler. Ssens Trio ble i 2020 nominert til den høythengende Opus Klassik Award i Tyskland.

Program

Billetter

Gratis inngang!

Konserten er støttet av Oslo kommune.

Tidligere konserter


Foto: Marius Stenberg

San Fiesta

med Joner og Espegard

Fredag 7. juni 2024 kl 18.00
Kommunegården, Sandvika

7. juni inviterer vi igjen til Tango-kveld med Sverre Indris Joner, denne gangen med den eminente fiolinisten Karl Espegard. Joner har arrangert tango-klassikere fra gamle mestere som Rovira, Villodo og Gobbi, i tillegg til egne komposisjoner og de Skandinaviske klassikerne «Tango for to» og «Tango Jalousie». Både Joner og Espegard er medvirkende som hhv. pianosolist og konsertmester/solo fiolin.

Konserten arrangeres i sammenheng med San Fiesta-festivalen i Sandvika.

Ledere og solister

Sverre Indris Joner har grunnlagt og ledet en rekke orkestre og band, de fleste av dem assosiert med latinamerikansk musikk. I tillegg har han vært solist for en rekke symfoniorkestre, kammerorkestre og storband. En stor del av materialet han spiller er komponert eller arrangert av ham selv. Joner grunnla kvartetten Tango for 3 på 80-tallet, og deres første innspilling (der bandoneon-legenden Juan José Mosalini var gjest) inkluderte de «argentinifiserte» versjonene av «Tango for to» og «Tango jalousie», som også er på programmet på denne konserten.

Karl Espegard er en allsidig fiolinist med solid erfaring med latin-amerikansk musikk. Han er med i tango-bandet El Muro Tango, som har turnert over hele Europa og Argentina og har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sine to albuminnspillinger. Espegard har også samarbeidet med en rekke, kjente norske artister og ensembler

Program

Konserten er støttet av Oslo kommune. Se også Facebook.

Foto: Peter Piotr Kuzinski

Kulturnatt Drammen

med Roberto Palermo

Fredag 24. mai 2024 kl 20.00
Comfort Hotel Union Brygge, Drammen

Opplev rå og lidenskapelig italiensk musikk under Kulturnatt Drammen!

Ledere og solister

Leder og solist Roberto Palermo er en anerkjent trekkspill-musiker fra Italia, bosatt i Norge siden 2014. Han er skolert både i klassisk og jazz, og har en eklektisk stil hvor de gode melodiene står i sentrum. Konsertmester er Bjarne Magnus Jensen.

Program

Komposisjonene av Roberto Palermo, arrangemert av maestro Renzo Ruggeri, inspirerer til livlig musikk med enkle og dyptfølte melodier. Den lidenskapelige musikkstilen beveger seg mellom delikat melankoli og uhemmet glede.

Konserten er støttet av Oslo kommune. Se også Facebook.

Foto: Frank Andresen

Morgendagens dirigenter

med Korbinian Krol og Till Hoffman

Onsdag 24. april 2024 kl 19.30
Norges musikkhøgskole (Lindemansalen)

Storslagen musikk med dirigent Korbinian Krol og pianist Till Hoffman!

Ledere og solister

Dirigent Korbinian Krol er student i direksjon ved Norges musikkhøgskole, og dette er hans eksamenskonsert. Till Hoffman er en pianist fra Tyskland, og kjenner Krol fra mange år tilbake.

Program

Tango

med Joner og Jensen

Lørdag 24. februar 2024 kl 19.00 (milonga kl 20.30)
Majorstuen kirke

24. februar inviterer vi til Tango-kveld med to av Norges fremste tolkere av latinamerikansk musikk, Sverre Indris Joner og Bjarne Mangus Jensen.Joner har arrangert tango-klassikere fra gamle mestere som Rovira, Villodo og Gobbi, i tillegg til egne komposisjoner og de Skandinaviske klassikerne «Tango for to» og «Tango Jalousie». Både Joner og Jensen er medvirkende som hhv. pianosolist og konsertmester/solo fiolin.

Konserten etterfølges av milonga (dans) med DJ Alicja Ziolko ca. 20.30-23.30. Det blir også mulighet for dans under selve konserten!

Ledere og solister

Sverre Indris Joner har grunnlagt og ledet en rekke orkestre og band, de fleste av dem assosiert med latinamerikansk musikk. I tillegg har han vært solist for en rekke symfoniorkestre, kammerorkestre og storband. En stor del av materialet han spiller er komponert eller arrangert av ham selv. Joner grunnla kvartetten Tango for 3 på 80-tallet, og deres første innspilling (der bandoneon-legenden Juan José Mosalini var gjest) inkluderte de «argentinifiserte» versjonene av «Tango for to» og «Tango jalousie», som også er på programmet på denne konserten.

Bjarne Magnus Jensen har en solid bakgrunn som fiolinsolist, kammermusiker og orkesterleder. Han er en erfaren og allsidig musiker, med hjerte for mange forskjellige stilarter inkludert jazz og tango, og har turnert over hele verden. Han er fast medlem i Det Norske Kammerorkester og har siden 2011 undervist ved Norges musikkhøgskole.

Joner og Jensen har samarbeidet flere ganger de siste årene, sist med en stor forestilling med Electrocutango i Bærum Kulturhus.

Program

Konserten er støttet av Oslo kommune. Se også Facebook.

Foto: Povilas Stanys

Julekonsert i Sagene kirke

med Akademisk Korforening

Onsdag 6. desember 2023 kl 18.00 og 20.00
Sagene kirke

Velkommen til julekonsert i Sagene kirke 6. desember! Det er blitt en fast tradisjon når Akademisk Korforening og Oslo kammerorkester inviterer til musikalsk julestemning i en fullsatt Sagene kirke.

Ledere og solister

Program

Konserten er støttet av Oslo kommune. Se også Facebook.

Unge talenter

med Nina Haug

Lørdag 4. november 2023 kl 14.00
Majorstuen kirke

4. november fremfører vi Mozart og Mendelssohn i Majorstuen kirke med dirigentstudent og klaversolist Nina Haug. Gratis inngang!

Ledere og solister

Dirigent og solist (klaver): Nina Haug. Nina Haug er en dirigent fra Sveits som for tiden har base i Oslo, der hun er en del av det norske eliteprogrammet «Dirigentforum» hos Talent Norge. Nylige høgdepunkter inkluderer ledelse av den årlige julegalla-konserten ved Den Norske Opera i Oslo og prosjekt i samarbeid med orkester som Bergen Filharmoniske, Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester. Hun tar en mastergrad i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole med professor Ole Kristian Ruud.

Haug utdannet seg som pianist ved Sibelius-akademiet og har arbeidet som solist, kammermusiker og sang-akkompagnatør. Hun debuterte i Tonhalle Zurich i 2022 med Tsjajkovskijs første pianokonsert og i Music House Helsinki med Alban Bergs kammerkonsert. Blant de viktigste lærerne hennes finner vi Matti Raekallio, Tuija Hakkila, Gerold Huber og Silke-Thora Matthies. Hun har vært ansatt som repetitør ved Mannes School of Music i New York City og på Høgskolen i Tampere, Finland.

Misjonen hennes er å samle folk for å oppleve den energiske kraften i live-musikk.

Program

Konserten er støttet av Oslo kommune og Norges musikkhøgskole. Se også Facebook.

Oslo kulturnatt

med Tom Ottar Andreassen og Korbinian Krol

Fredag 15. september 2023 kl 19.45 og 20.45
Nasjonalmuseet, vrimleområdet i 1. etasje

Vi deltar igjen på Oslo kulturnatt 15. september! Sammen med fløytist Tom Ottar Andreassen og dirigent Korbinian Krol byr vi på to gratiskonserter i Nasjonalmuseet med forrykende musikk av Vivaldi og Mendelssohn.

Ledere og solister

  • Leder og solist (Vivaldi): Tom Ottar Andreassen
  • Dirigent (Mendelssohn): Korbinian Krol
  • Konsertmester: Pål Szilvay

Fløytisten Tom Ottar Andreassen er leder og solist på Vivaldi-konsertene. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole og videre i Berlin og i Basel, og har bred erfaringsbakgrunn som orkestermusiker, kammermusiker og pedagog. Som orkestermusiker har han vært solofløytist i 10 år i Den Norske Operas orkester, deretter 20 år i samme stilling i Kringkastingsorkesteret og foreløpig 9 år som alternerende solofløytist i Oslo Filharmoniske orkester. Gjennom disse årene har han tilegnet seg en unik erfaring på opera, underholdningsmusikk og det lille og store repertoaret innenfor orkesterlitteraturen.

Tom Ottar er også opptatt av kammermusikk – han har en lang karriere i Det Norske kammerorkester bak seg – og opptrer jevnlig ved Risør Kammermusikkfest, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen og Stavanger internasjonale kammermusikkfestival.  Og som ikke dette er mer enn nok, underviser han fast som professor ved Norges musikkhøgskole, og jevnlig hos Ungdomssymfonikerne og Valdres sommersymfoni. En svært allsidig og populær musiker!

I tillegg til Tom Ottar har vi med oss Korbinian Krol som dirigent på Mendelssohn. Korbinian er student i direksjon ved Norges musikkhøgskole.

Program

Konserten er støttet av Nasjonalmuseet og Oslo kommune. Se også Facebook.

Norske klanger

med Akademisk Korforening

Søndag 16. april 2023 kl 18.00
Universitetets Aula

Velkommen til en melodiøs konsert med norsk samtidsmusikk! Akademisk Korforening og Oslo kammerorkester fyller Universitetets vakre aula til en vårkonsert med verk av tre nålevende norske komponister: Ola Gjeilo, Kim André Arnesen og Terje Bjørklund. Det blir garantert en stemningsfull opplevelse.

Ledere og solister

Program

Kor og orkester fremfører sammen Ola Gjeilos «Sunrise Mass», et varmt og dramatisk verk i fire satser som med sin tilgjengelighet vekker assosiasjoner til filmmusikken.

Akademisk Korforening synger fire sanger av Kim André Arnesen a cappella: «Even when he is silent», «Norwegian alleluja», «Lamb» og «Child of song». I likhet med Ola Gjeilo blir Arnesens uttrykksfulle verk sunget av kor over hele verden.

Oslo kammerorkester, under ledelse av konsertmester Inga Mathilde Gorset, fremfører Terje Bjørklunds komposisjon «Sarek». Det lyriske verket er blitt omtalt som en oppdatert utgave av Edvard Griegs umiskjennelige toner.

Konserten er støttet av Oslo kommune. Se også Facebook.

Foto: Peter Piotr Kuzinski

MediterrAnima

med Roberto Palermo

Søndag 5. mars 2023 kl 18.00
Christiania Teater

Opplev rå og lidenskapelig italiensk musikk på Christiania Teater!

Ledere og solister

Leder og solist Roberto Palermo er en anerkjent trekkspill-musiker fra Italia, bosatt i Norge siden 2014. Han er skolert både i klassisk og jazz, og har en eklektisk stil hvor de gode melodiene står i sentrum. Konsertmester er Kaja Pernille Østervold.

Program

MediterrAnima er et ordspill som antyder forbindelsen mellom Middelhavets varme og sjelslivet. Komposisjonene av Roberto Palermo, arrangemert av maestro Renzo Ruggeri, inspirerer til livlig musikk med enkle og dyptfølte melodier. Den lidenskapelige musikkstilen beveger seg mellom delikat melankoli og uhemmet glede.

Sponsorer

Konserten er sponset av Smak av Italia, Scarpetta Pastabar og Bacco Vinbar, er støttet av Oslo kommune og arrangeres i samarbeid med Tiranti Fisarmoniche.

Se også Facebook.

Julekonsert i Sagene kirke

med Akademisk Korforening

Onsdag 7. desember 2022 kl 18.00 og 20.00
Sagene kirke

Velkommen til julekonsert i Sagene kirke 7. desember! Det er blitt en fast tradisjon når Akademisk Korforening og Oslo kammerorkester inviterer til musikalsk julestemning i en fullsatt Sagene kirke.

Ledere og solister

Program

Se også Facebook. Konserten ble støttet av Oslo kommune.

Foto: Magnus Skrede

Nordisk aften

med Eline Storheim

Lørdag 5. november 2022 kl 15.00
Majorstuen kirke

Et storslagent program med nordiske komponister og en svært talentfull, ung dirigent!

Ledere og solister

Eline Storheim er student i direksjon ved Norges musikkhøgskole under Ole Kristian Ruud, og er blant annet mottaker av Drømmestipendet 2022. I tillegg medvirker solistene Paul Nicolai Smit (bratsj, fra orkseret) og Karen Elise Fridtjofsen (klarinett, student ved Norges musikkhøgskole).

Program

Konserten ble arrangert i samarbeid med Norges musikkhøgskole og var støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Foto: Andrew Redpath

Oslo kulturnatt

med Bjørg Værnes Lewis

Fredag 16. september 2022 kl 18.30 og 19.30
Oslo rådhus

Vi deltar igjen med to gratiskonserter på Oslo kulturnatt, denne gang med selveste Bjørg Værnes Lewis som leder og solist (cello) og i de fantastiske lokalene til Oslo rådhus! Ordfører Marianne Borgen kommer også innom.

Ledere og solister

Bjørg Værnes Lewis er en av Norges mest etterspurte og anerkjente cellister. Da Rostropovich hørte henne spille inviterte han henne til å studere hos ham, og uttalte at «Norge behøver ikke frykte for sin musikalske framtid når landet har en cellist som Bjørg».

Bjørg er én av grunnleggerne av Vertavo strykekvartett, som har vunnet tallrike priser, og spiller også regelmessig med The Nash Ensemble og med sin mann, pianisten Paul Lewis. Bjørg er også ansatt som førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole.

Program

Konserten ble støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Foto: Karina Ayguavives Krokaa

Fiesta!

med María Alejandra Conde

Fredag 10. juni 2022 kl 19.30
Gamle Raadhus Scene

En smak av pajarillo, danzón og tango, ispedd jødisk sang og engelsk folkemusikk! Cellist María Alejandra Conde tar med seg sin bakgrunn fra Venezuela og leder Oslo kammerorkester som solist og som orkesterleder i to av El Sistema-bevegelsens glansnumre: «Danzón No. 2» av Márquez og «Fuga Con Pajarillo» av Romero. Intet mindre. Dessuten et stykke av Piazzolla der hun er solist – «Libertango». Som motvekt mot denne energiske musikken, spiller hun den lille suiten «From Jewish Life» av Ernest Bloch – og siste sats av Ysaÿes solosuite for cello. Og så spiller vi gjerne St. Paul suiten til Gustav Holst som både er til ettertanke, men mest til dans og moro.

Ledere og solister

María Alejandra Conde er en venezuelansk cellist, bosatt i Norge siden 2013. Hun har mastergrad fra Barratt Due Musikkinstitutt, og veksler mellom oppdrag for de norske symfoniorkestrene, kammermusikk og pedagogisk arbeid for Barratt Due Musikkinstitutt og Sparebankstiftelsen. Conde er en allsidig utøver, fortrolig med tango, salsa, symfonisk latinamerikansk musikk og jazz. Hun har delt scene med Per Arne Glorvigen, Sverre Indris Joner, samt gjestet Nattjazz og Vinterjazzfestivalen med Trygve Seim Ensemble. Sommer 2022 underviser hun på Valdres Sommersymfoni og Ringerike Sommersymfoni. María spiller på en Sacconi-cello fra 1917, generøst på utlån fra Dextra Musica.

Program

Konserten ble støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Anja Lauvdal og Sara Övinge

Övinge // Lauvdal

og Oslo kammerorkester

Lørdag 30. april 2022 kl 14.00
Nasjonalbiblioteket

Det er stor nyskapning i alle deler av musikklivet – og fiolinist Sara Övinge og keyboardist Anja Lauvdal er begge i fremste rekke. Her leder de oss inn i en verden av minimalisme og kreativ improvisasjon, med verker av Philip Glass og Lauvdal.

Ledere og solister

Sara Övinge har skapt en bred plattform for sin musikkarriere. Hun er etterspurt som gjestende konsertmester i norske orkestre, spiller fast i Det Norske Kammerorkester, deltar i scenekunstprosjekter, spiller i en elektroakustisk duo, komponerer for andre artister, og slipper snart en soloplate. Her vil hun lede orkesteret og være solist i fiolinkonsert nr. 2 av Philip Glass.

Anja Lauvdal er utdannet ved jazzlinja på NTNU, og er i ferd med å bygge seg en unik posisjon i norsk musikkliv. I 2021 spilte hun solokonsert under Oslo Jazzfestival, og hun er medlem i bandene Moskus, Skadedyr og Broen. Dessuten møter hun stadig nye artister innenfor musikk eller andre stilarter som hun samarbeider med. Noe blir turne, noe blir CD, noe blir festivalbesøk. Til denne konserten har Lauvdal fått innvilget et bestillingsverk av Det norske komponistfond som uroppføres under konserten.

Program

Konserten ble støttet av Oslo kommune og Det norske komponistfond.
Se også Facebook.

Foto: Jørn Grønlund

Konsert

med Birgitte Stærnes

Lørdag 26. februar 2022 kl 15.00
Majorstuen kirke

Velkommen til konsert med Birgitte Stærnes!

Ledere og solister

Solist og musikalsk leder er fiolinisten Birgitte Stærnes. Etter diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole i 1996 har Stærnes vært freelance solist over store deler av verden, turnert med duoen A Corda og vært solist med flere fremragende orkestre. Hun har mottatt priser og gode kritikker både for konserter og hele 6 CD-utgivelser. Dessuten er hun kunstnerisk leder for Johan Halvorsen Musikkfest.

Program

Konserten ble støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Morgendagens dirigenter

med Mario García Ramos

Lørdag 6. november 2021 kl 15.00
Majorstuen kirke

Et fantastisk program med en svært talentfull dirigent og klaversolist! Konserten arrangeres i samarbeid med Norges musikkhøgskole.

Ledere og solister

Mario García Ramos er både dirigent og klaversolist for dette programmet. Ramos er født i 1997 i Toledo i Spania, og er utdannet som pianist både her, Tyskland og Norge. Som pianist har han spilt på en rekke konserthus i Europa, og har blant annet produsert et album med den berømte spanske bratsjisten Ivan Martín Mateu. I Oslo har han valgt studier i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole, hvor han studerer på tredje året.

Program

Konserten ble støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Foto: Koka Nikoladze (redigert)

Oslo kulturnatt

med Bjarne Magnus Jensen

Fredag 17. september 2021 kl 18.30 og 19.30
Slottskirken, Akershus festning

Vi deltar på Oslo kulturnatt sammen med fiolinvirtuos Bjarne Magnus Jensen! På programmet står Mendelssohns forrykende fiolinkonsert i d-moll og Wiréns fantastiske strykerserenade.

Ledere og solister

Musikalsk ledelse og solist (fiolin): Bjarne Magnus Jensen. Jensen har en solid bakgrunn som fiolinsolist, kammermusiker og orkesterleder. Han er en erfaren og allsidig musiker, med hjerte for mange forskjellige stilarter inkludert jazz og tango, og har turnert over hele verden. Siden 2011 har han også undervist ved Norges musikkhøgskole.

Program

Konserten arrangeres i samarbeid med Akershus festning for Kunst og Kultur, Akershus slottskirke og Oslo kommune.
Se også Facebook.

Foto: Johannes Selvaag

Oslo World: Summers/Silvola

& Oslo kammerorkester

Torsdag 29. oktober 2020 kl 20.30
Riksscenen

Skotsk folkemusikk på sitt beste! Med kritikerroste Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola. Konserten er del av festivalen Oslo World (se også Riksscenen) og vil også strømmes på internett.

Ledere og solister

Sarah-Jane Summers (fele/hardingfele) og Juhani Silvola (el- og akustisk gitar).

Da Sarah-Jane Summers hørte Oslo kammerorkester for første gang visste hun umiddelbart at akkurat dette ensemblet var den ideelle samarbeidspartneren for noe hun hadde ønsket å gjøre lenge – å utvide arrangementer fra repertoaret hun har laget sammen med gitarist Juhani Silvola.

Sarah-Jane Summers er en av Skottlands fremste felespillere og en tradisjonsbærer av felestilen fra The Highlands, med en master i norsk folkemusikk og improvisasjon fra NMH. I tillegg til en svært kritikerrost solokarriere har hun spilt med blant annet Susanna Wallumrød, Highasakite, RANT, Bozzini Quartet og Grit Orchestra. Hennes samarbeid med gitarist og komponist Juhani Silvola har fått god mottakelse internasjonalt og blant annet blitt belønnet med Top of the World-utmerkelsen fra Songlines hele to ganger. Sammen spiller duoen sjangeroverskridende akustisk folkemusikk med høy energi, stor virtuositet og telepatisk samspill, og de er begge kjent for å utvide folkemusikkens spillerom på hver sin måte. Laser-presise rytmer kombineres med fryktløs eksperimentering med klang og tekstur, samtidig som skotsk og nordisk folkemusikk og improvisasjon går sammen i en høyere enhet.

Program

Originale komposisjoner og arrangementer av tradisjonelle låter av Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola.

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Foto: Nikolaj Lund

Høstkonsert

med Catharina Chen

Fredag 11. september 2020 kl 19.30
Majorstuen kirke

Fiolin-virtuos Catharina Chen og Oslo kammerorkester inviterer til en kveld med favorittverker!

Ledere og solister

Catharina Chen blir regnet for å være en av Norges fremste musikere, og har siden hun var åtte år gammel hatt solistoppdrag med noen av de største symfoniorkestrene rundt om i hele verden. Chen har vært ansatt som 1. konsertmester i Operaorkestret siden 2012.

Program

Chen har valgt ut noen av sine absolutte favoritter blant verker og komponister for kvelden:

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Maleri av Bodil Skumsrud (2007).

Brandenburg-konserter 3, 5 og 6

med Lars Henrik Johansen og Hans Olav Gorset

Onsdag 19. februar 2020 kl 19.30
Majorstuen kirke

Bachs Brandenburg-konserter 3, 5 og 6, med tidligmusikk-spesialistene Lars Henrik Johansen og Hans Olav Gorset!

Ledere og solister

Musikalsk leder og cembalist Lars Henrik Johansen er en svært ettertraktet frilans-musiker, og har arbeidet med de fleste store norske orkestre og en rekke kjente artister innen både klassisk, jazz, folkemusikk og pop. Hans største lidenskap må likevel sies å være tidligmusikk, blant annet som leder for Ensemble 1704 og l’État Libre de Neige.

Fløytist Hans Olav Gorset er en veteran innen tidligmusikkbevegelsen i Norge, både som utøver, lærer, professor ved Norges Musikkhøgskole og som programskaper i NRK P2. Ved siden av utstrakt virksomhet som solist og ensemblemusiker bygger han sine egne instrumenter.

Program

Johann S. Bach: Brandenburg-konserter 3, 5 og 6

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Julekonsert

med Akademisk Korforening

Onsdag 4. desember 2019 kl 18.00 og 20.00
Sagene kirke

Velkommen til julekonsert i Sagene kirke 4. desember! Det er blitt en fast tradisjon når Akademisk Korforening og Oslo kammerorkester inviterer til musikalsk julestemning i en fullsatt Sagene kirke.

Ledere og solister

Program

Det blir mye flott kor- og orkestermusikk og selvfølgelig kjente og kjære julesanger. Utdrag fra Händels Messias er faste innslag i julekonsertene våre.

Se også Facebook.

Clásico latino

med Gustavo Tavares og Sverre Indris Joner

Lørdag 9. november 2019 kl 19.00
Sentralen: Kafé SyNk (Forstanderskapssalen)

To av Norges fremste eksperter på latinamerikansk musikk, 20 strykere og et program som får blodet til å bruse!

Ledere og solister

Gustavo Tavares og Sverre Indris Joner er blant Norges fremste ambassadører for latinamerikansk musikk, og stiller på denne konserten både som som utøvere på henholdsvis piano og cello, og som komponister.

Tavares spiller ofte og gjerne både med klassiske orkestre, jazzensembler og popartister. Han har opptrådt over hele sitt hjemland Brasil og i noen av de mest berømte konsertsaler og festivaler rundt i verden, både som solist og dirigent. I Norge er han en av solocellistene ved Den Norske Opera.

Joner har grunnlagt og ledet en rekke orkestre og band, de fleste av dem assosiert med latinamerikansk musikk. I tillegg har han vært solist for en rekke symfoniorkestre, kammerorkestre og storband. En stor del av materialet han spiller er komponert eller arrangert av ham selv.

Program

Et herlig knippe latinamerikansk musikk, i tillegg til stykker komponert/arrangert av Sverre Indris Joner og Gustavo Tavares – inkludert en urfremføring!

Konserten er støttet av Oslo kommune og arrangeres i samarbeid med Kafé SyNk.
Se også Facebook.

Oslo kulturnatt

med Bjarne Magnus Jensen

Fredag 13. september 2019 kl 20.00 og 21.00
Slottskirken, Akershus festning

Vi deltar på Oslo kulturnatt sammen med fiolinvirtuos Bjarne Magnus Jensen! På programmet står en fantastisk fiolinkonsert av Haydn og Shostakovich’ udødelige kammersymfoni.

Ledere og solister

Musikalsk ledelse og solist (fiolin): Bjarne Magnus Jensen. Jensen har en solid bakgrunn som fiolinsolist, kammermusiker og orkesterleder. Han er en erfaren og allsidig musiker, med hjerte for mange forskjellige stilarter inkludert jazz og tango, og har turnert over hele verden. Siden 2011 har han også undervist ved Norges musikkhøgskole.

Program

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Soirée musicale

med Geir Tore Larsen

Onsdag 5. juni 2019 kl 19.00
Nasjonalbiblioteket

Soirée musicale, en forsommerkveld med musikalske perler fra Norge, Sverige og Frankrike. Programmet inkluderer blant annet markering av Johan Kvandals 100-års jubileum med hans ungdommelige Divertimento op. 3 for strykere og Dag Wiréns «Serenad för stråkorkester», som førte til et internasjonalt gjennombrudd for komponisten da det kom i 1937.

Ledere og solister

Geir Tore Larsen er kjent og kjær for alle som har fulgt Oslo kammerorkester over tid, og er en allsidig musiker som cellist, dirigent og pedagog. Han ble ansatt i Oslo-Filharmonien i 1972, og var en lang periode solocellist ved Den Norske Opera. Sin pedagogiske gjerning startet han i 1974, først ved Østlandets Musikkonservatorium, og deretter ved Norges musikkhøgskole. Ved siden av stor aktivitet som kammermusiker har han vært solist ved alle landets symfoniorkestre. En statlig stipendiatordning førte han dessuten til flere profesjonelle symfoniorkestre som dirigent, og til Forsvaret som musikkaptein. Svært mange amatørorkestre har glede av hans kyndige og inspirerende veiledning.

Konsertmester: Bodil Skumsrud.

Program

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Foto: Valentin Behringer

Morgendagens dirigenter

med Jascha von der Goltz

Onsdag 24. april 2019 kl 19.00
Norges musikkhøgskole (Lindemansalen)

Fantastisk musikk av Janáček, Bruch og Mahler, med en svært talentfull dirigent. Gratis inngang!

Ledere og solister

Dirigent: Jascha von der Goltz kommer fra Tyskland, der han vokste opp i en familie full av profesjonelle musikere. Han behersker både piano, cello og perkusjon på høyt nivå, og har vunnet flere priser som utøvende musiker, blant annet flere førstepriser i «Jugend Musiziert» og «Årets unge artist» av Zelt-Musik-Festival.

  • Konsertmester: Bodil Skumsrud
  • Harpe: Abigail Millar Todd

Program

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.
Foto: Valentin Behringer.

Foto: Matthis Kleeb

Barokk og minimalisme

med Sara Övinge og Natallia Papova

Lørdag 23. februar 2019 kl 14.00
Nasjonalbiblioteket

Barokk frodighet og asketisk minimalisme med den fantastiske fiolinisten Sara Övinge! Vi fremfører musikk av Vivaldi, Corelli, Bach, Warlock og den folkekjære moderne komponisten Einaudi, hvor vi også er så heldige å ha fått med oss Natallia Papova på klaver.

Ledere og solister

Musikalsk ledelse og solist (fiolin): Sara Övinge. Övinge begynte å spille fiolin som 4-åring og er den yngste som noensinne har tatt sin diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole. Hun har vunnet utallige priser og utmerkelser, og er en av Skandinavias mest talentfulle unge musikere. Övinge har en energi og tilstedeværelse som få andre musikere, og vi kan love en opplevelse utenom det vanlige!

Solist (klaver): Natallia Papova har turnért og spilt konserter både som solist- og kammermusiker i en rekke land, og har vunnet en rekke priser. Siden 2007 har hun også vært ansatt som akkompagnatør ved Barratt Due musikkinstitutt.

Program

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Julekonsert

med Akademisk Korforening

Onsdag 12. desember 2018 kl 18.00 og 20.00
Sagene kirke

Velkommen til julekonsert i Sagene kirke 12. desember! Det er blitt en fast tradisjon når Akademisk Korforening og Oslo kammerorkester inviterer til musikalsk julestemning i en fullsatt Sagene kirke.

Ledere og solister

Program

… i tillegg til en rekke kjente og kjære julesanger.

Se også Facebook.

Rossini: Stabat Mater

med Oslo Oratoriekor

Lørdag 10. november 2018 kl 19.30 og Tirsdag 13. november 2018 kl 19.00
Trefoldighetskirken

13. november er det 150 år siden Gioachino Rossini døde. Dette markerer Oslo Oratoriekor og Oslo kammerorkester med fremføring av hans storslagne verk Stabat Mater. Det blir to konserter, hvorav tirsdagen er hans dødsdag.

Ledere og solister

Program

Gioachino Rossini: Stabat Mater

Stabat Mater er en katolsk hymne fra 1200-tallet som ofte er tonesatt, som skildrer Marias opplevelse og smerte ved å se sin sønn, Jesus, bli korsfestet. Rossini er regnet som en av de mest berømte operakomponistene, og skrev nærmere 40 operaer over en periode på 20 år. Han tok med seg den emosjonelle intensiteten fra operaene inn i sitt Stabat Mater. Her ble hans genuine evner som operakomponist forent med den sakrale tradisjonen, og han kombinerer den katolske høyaktelsen med teatralsk drama – med et særdeles spennende og flott resultat.

Etter premieren i 1842 ble verket fremført intet mindre enn 29 ganger det først året; en solid suksess!

Se også Facebook.

Nocturne

med Elisabeth Turmo

Lørdag 13. oktober 2018 kl 14.00
Nasjonalgalleriet

I høst er vi så heldige å ha fått med oss Elisabeth Turmo som solist og leder på et nydelig program tilegnet natten og mørket. Konserten settes opp i samarbeid med Nasjonalmuseet, og etterfølges av omvisning i museets utstillinger ved kunsthistoriker Frithjof Bringager.

Ledere og solister

Musikalsk ledelse og solist (fiolin og hardingfele): Elisabeth Turmo. Dette er andre gang Turmo spiller med Oslo kammerorkester, sist gang i 2014. I mellomtiden har hun fullført en Master in Performance fra Royal College of Music i London og startet på en strålende karriere som fiolinist, blant annet som kunstnerisk leder for Timani kammerorkester.

Program

Omvisning i museets utstillinger kl. 15.00

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.

Turné til Montenegro

med Bjarne Magnus Jensen og Maria Alejandra Konde

Fredag 18. mai 2018 kl 20.00
KIC Budo Tomović, Podgorica
Lørdag 19. mai 2018 kl 20.00
Bazilika-Katedrala Svetog Tripuna, Kotor

Oslo kammerorkester turnerer til Montenegro! Leder og solist er Bjarne Magnus Jensen og vi har også fått med oss solist Maria Alejandra Konde på cello.

Ledere og solister

Program

Mozarts Grosse Messe

med Akademisk Korforening

Søndag 22. april 2018 kl 18.00
Frogner kirke

Oslo kammerorkester og Akademisk Korforening inviterer til et felles prosjekt hvor vi fremfører Mozarts Grosse Messe i c-moll. Med oss har vi et spennende solistlag og dirigent Gjermund Bjørklund.

Selv om Mozarts Messe i c-moll fra 1782-83 ikke ble ferdigstilt kalles den likevel «den store», og betraktes som en av historiens fremste sakrale komposisjoner for to sopransolister, tenor, bass, kor og orkester.

Ledere og solister

Program

Wolfgang A. Mozart: Grosse Messe i c-moll

Se også Facebook.

Foto: Matthis Kleeb

Årstidene

med Sara Övinge

Lørdag 17. februar 2018 kl 14.00
Nasjonalgalleriet

Oslo kammerorkester inviterer til en forrykende reise gjennom de fire årstider, under ledelse av den fantastiske fiolinisten Sara Övinge. Konserten settes opp i samarbeid med Nasjonalmuseet, og etterfølges av omvisning i museets utstillinger med kunsthistoriker Frithjof Bringager og tema Våren og de skiftende årstider.

Ledere og solister

Musikalsk ledelse og solist (fiolin): Sara Övinge. Övinge begynte å spille fiolin som 4-åring og er den yngste som noensinne har tatt sin diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole. Hun har vunnet utallige priser og utmerkelser, og er en av Skandinavias mest talentfulle unge musikere. Övinge har en energi og tilstedeværelse som få andre musikere, og vi kan love en opplevelse utenom det vanlige!

Program

Omvisning i museets utstillinger kl.15.00

Konserten er støttet av Oslo kommune.
Se også Facebook.